Rychle, kompletně, výstižně.
To jsou aktuality VERA.

Zpět

Dům pro Julii zvítězil v soutěži Komunální projekt roku

Letos se uskutečnil jubilejní 10. ročník soutěže Komunální projekt roku, která má za cíl podporovat a zviditelňovat projekty územích samospráv, které jsou inspirativní a občansky přínosné. Tomuto záměru výběr vítěze roku 2024, dětského hospice Dům pro Julii, rozhodně odpovídá.

Ocenění probíhalo v prostorách Senátu dne 8. října 2024 za přítomnosti jeho zástupců a dále zástupců Poslanecké sněmovny, Svazu měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR. Společnost VERA, zastoupená Mgr. Lenkou Branskou, členkou vedení společnosti, předala tradiční vítězný šek na 30 000 Kč ředitelce Domu pro Julii Radce Vernerové a navíc se rozhodla podpořit organizaci dalšími 15 000 Kč. Částka 45 000 Kč pokryje péči o jedno vážně nemocné dítě na měsíc. Dům pro Julii je prvním lůžkovým hospicem pro děti v České republice a vznikl za podpory města Brna. Organizace nabízí různé formy pobytu a poskytuje komplexní zdravotní, terapeutickou, sociální, psychoterapeutickou a duchovní pomoc těžce nemocným dětem, mládeži a jejich rodinám. Další informace o fungování organizace můžete nalézt na jejich stránkách.

  

Komise složená ze zástupců vítězů loňského ročníku dále ocenila projekty v kategoriích: Sociální projekt roku, Veřejné zdraví a sport, Veřejná zeleň, Kulturní a vzdělávací činnost, Sociální projekt roku, Odpadové hospodářství, Utváření veřejného prostoru, Chytrá obec, Ekologický projekt roku a Bezpečný úřad.

Vyhlašovatel soutěž, vydavatelství Profi Press, tak opět podpořilo smysluplné projekty, o kterých se lidé budou moci dočíst nejen na webu, ale i ve speciální příloze časopisu Moderní obec.