Rychle, kompletně, výstižně.
To jsou aktuality VERA.

Zpět

Technologická konference 2024

Ve dnech 26. - 27. září 2024 proběhla ve Vlašimi Technologická konference VERA, která přivítala přes 50 informatiků. Odborný program přinesl řadu témat jak z oblasti technologií a eGovernmentu obecně, tak i přímo z VERA Radnice.

Technologie

Věnovali jsme se vývoji technologií a komponent za poslední rok a probrali jsme FourJs Genero 5.0. Velký ohlas měla prezentace o Genero aplikačním serveru, Ukázali jsme si nový download a KeePass, zaujalo téma virtualizace. Popsali jsme možné zapojení AI do VERA Radnice a Pavel Sedláček ukázal několik tipů na využití nových technologií např. pro logování a monitorování provozu, které posunou práci v na vyšší úroveň díky automatizaci a zjednodušení procesů.

VERA Radnice

Mluvili jsme o novém vzhledu Portálu občana a jeho nasazování, o aktualitách v MISu a Klikacím rozpočtu. Věnovali jsme se Spisové službě – jak novému designu, tak atestaci i otázkám důvěryhodnosti dokumentů. Řešili jsem eDoklady a ukázali si možné příklady jejich využití ve VERA Radnici. Představili jsme aktuality – mobilní aplikaci Rezervace zdrojů, nadstavbu nad eJednáním – Portál účastníka jednání, aplikaci Interní směrnice a další.

Hosté a partneři

Host konference Milan Seidler se věnoval podmínkám provozu a dokumentace kamerových systémů dle nové metodiky ÚOOÚ a rozebral budoucí i minulá nařízení EU související s IT.

Partnerem konference byla společnost Certix s.r.o., která prezentovala moderní multifaktorovou autentizaci s bezheslovým a bezdotykovým přihlašováním, centrální správu a automatizaci práce s digitálními certifikáty, HW prostředky a digitálními identitami.

 

Skvělým bonusem byly neformální diskuse v uvolněné a přátelské atmosféře a vzájemné předávání zkušeností. Věříme, že se účastníkům konference líbila a těšíme se na setkání příští rok.